SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

do wody

  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] czyli: nigdy więcej głodnym w pracy": 75g WPC 150g płatków owsianych 150g masła orzechowego 50g innych orzechów: mieszanka włoskich, laskowych i migdałów 75ml mleka lub wody do połączenia przyprawy: cynamon Suche składniki mieszamy razem z masłem orzechowym, doooookładnie. Łączymy wszystko z płynem, lepimy kulkę, ugniatamy dokładnie w [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-03 13:10:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] dojenia orzechów, zastanawiałem się, czy szacowanie zaw. tłuszczu w mleku można oprzeć o wielkość rozwarstwienia po schłodzeniu, z dzisiejszego 160g orzecha (80g tł) i 450ml wody wyszło mi 440g mleka, a rozwarstwienie wynosiło prawie równo 50:50 8-O - takie tam rozmyślania podczas zagryzania kolejnego ciastka, nie jestem fizykiem i nie wiem jaką [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-02-12 10:48:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wódka czysta i żołądkówka gorzka ile btw ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wypiciu litra piwa spada mniej więcej po upływie godziny poniżej dopuszczalnej granicy, powyżej której nie można prowadzić pojazdów mechanicznych. Piwo rekompensuje utratę wody i soli mineralnych ubywających podczas pocenia dlatego też zalecane jest do picia w krajach tropikalnych lub w czasie dużych upałów. Ludzie chorzy na niektóre choroby [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 00:09:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] można też później doprawić proszkiem), chwilę smażymy i dodajemy grubo pokrojone liście jarmużu (można wyciąć grubsze fragmenty nerwów bo pozostaną twarde), podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem aż woda wyparuje. Można dusić kilka minut (zwykle przepisy podają, że około 5), można kilkadziesiąt do nieco większej miękkości.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-18 11:15:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] soczewicę moczy 3 bodajże dni, aż zacznie kiełkować - rozumiem, że przez namaczanie z ziaren pozbywa się jakiejś niekorzystnej substancji, ale o co dokładnie chodzi? Kupiłam worek soczewicy zielonej Sante, na opakowaniu napisane jest, żeby po prostu zalać szkl soczewicy szkl wody i gotowac do wchłoniecia przez nia płynu... więc jak to jest? ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-06 19:32:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Majli mam pytanie o Twoje naleśniki z przepisów... NALEŚNIKI: -piana z 3 ubitych białek ze szczyptą soli, -żółtko ukręcone z dwoma łyżkami wody i 3 łyżkami płatków owsianych (wsypać 3 łyżki i zmielić, a nie dać 3 łyżki zmielonych!), Delikatnie połączyć i mamy masę na naleśniki Może jestem ciemna }:-( ale nie kumam co to znaczy ukręcone??? żołtka [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-13 21:28:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak wychodzi mokra glina to może mniej wody do ciasta dodawaj.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-06 15:09:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mathilda Co do suszonych owoców. Pomyśl sobie, że świeży owoc to owoc z wodą. Suszony to owoc bez wody. Więc jak weźmiesz jabłko pokroisz i wysuszysz. To samo suszone jabłko będzie dużo mniejsze objętościowo i lżejsze, niż świeże, ale kalorii będzie miało tyle samo. Mam nadzieje, że zrozumiałaś?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-23 20:30:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mathilda Co do suszonych owoców. Pomyśl sobie, że świeży owoc to owoc z wodą. Suszony to owoc bez wody. Więc jak weźmiesz jabłko pokroisz i wysuszysz. To samo suszone jabłko będzie dużo mniejsze objętościowo i lżejsze, niż świeże, ale kalorii będzie miało tyle samo. Mam nadzieje, że zrozumiałaś? No tak... ależ głupek ze mnie, ja się doszukiwałam [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-24 15:58:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ze skrzepów. wrzucam na patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam śmietany, wrzucam ryż, ryż nasiąka i robi się pyszna szamka ;-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-28 16:52:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam śmietany, wrzucam ryż, ryż nasiąka i robi się pyszna szamka ;-D wyglada zachecajaco, z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-28 19:52:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] o małych oczkach, rzodkiewki i czosnek również tarkujemy na tych samych oczkach. Rzodkiewki mogą zdarzyć się lekko gorzkie, więc trzeba spróbować. Możemy wycisnąć trochę wody, jeśli kalafior i rzodkiewka, taką pozostawiły. Mieszamy dokładnie, dodajemy majonez - 2-3 łyżki i przyprawy wg. uznania (sól, pieprz, mieszankę przypraw a la warzywko). [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-08 11:01:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dont, napisz coś więcej o tych kąpielach wodnych? ja zawsze nacieram solą jak chcę upiec, ale czasem jakieś niedosolone wychodzi. Poza tym rozumiem, że to nadaje kruchości mięsu? Jakieś konkretne proporcje wody i soli do tej solanki? Ile powinno mięso w tym pływać?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-29 12:30:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] się komponuje na zimno. Dobra jest też z dynią :-)) Brukselkę natomiast robię w parowarze, wtedy nie muszę się bać że woda się wygotuje :-P i jak już jest gotowa to obsmażam lekko na maśle klarowanym, trochę soli i gotowe. Planuję też zrobić kiedyś zupę-krem brukselkową, czyli dużo warzyw,mało wody - zblendować, dodać podsmażoną cebulkę ;-]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-16 22:12:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pieczenia 6 lyzek kako ciemnego nieslodzonego 6 lyzek oliwy z oliwek (masla/oleju kokosowego)-> 3 łyżki oliwy/kokosowego 4 lyzki syropu z agawy/miodu -> nei dodaję 1 lyzka wody z rozpuszczonym slodzikiem (wg uznania) -> nei dodaję DOrzucam: orzechy włoskie (Wcześniej moczone), rodzynki lub żurawinę, banana, jabłko, wiórki kokosowe (nie wszystko [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-20 09:14:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • super te flaki, musze też spróbować :-) a żołądki to ja podsmażam na maśle z cebulką i pieczarkami, potem zalewam odrobina wody, dodaje przyprawy wg uznania (sol, pieprz, majeranek obowiazkoawo) i gotuje do miękkości. na kopniec dodaje natke pietruszki

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:40:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • z czosnkiem tak, miod niekoniecznie. A herbata z cytryna i imbirem? Ja z innej beczki: do tych co kisza swoja kapuche. Kilka razy mi wyszla a tym razem mam nalot na wierzchu wody i woda taka inna z kapuchy jest. Robilam wszystko tak jak ostatnio..

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 18:21:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bez skórki,łyżeczka bazylii -1/2 łyżeczki kurkumy, łyżeczka tymianku -łyżeczka mielonego kminku,2 łyżki masła -2 ząbki czosnku, łyżeczka garam masali -sos sojowy,sól ,1/2 filiżanki zimnej wody Podajemy np z ryżem. Bardzo szybka potrawa,ok20min roboty,a w smaku genialna :-D Smacznego:-D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/4194749d449d43e3802c656ca55a9991.jpg

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 21:10:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bull możesz 20 gram płatków owsianych zmielić dodac dwa trzy jaja trochę wody lub mleka jak wolisz(cynamon ,imbir lub zioła jak na słono )i do gofrownicy.Dobrze jest białka ubić oddzielnie i dać na końcu to wtedy puszyste bardziej będą. Chyba ww za dużo nie będzie.?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-30 10:06:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jeśli jest kwaśny to spróbuj dodać do chleba maślanki. Ja na 0.5kg dodaję tak z 2/3 szklanki maślanki (temp pokojowa) Chleb jest delikatniejszy, wydaje mi się iż mniej kwaśny. Oczywiście wtedy dajesz mniej wody Powodzenia :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-17 12:00:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)